به گزارش راهبرد معاصر؛ تیم ملی ایران با قرار گرفتن در گروه دوم جام جهانی ۲۰۲۲، جایی که امریکا، انگلیس و ولز حضور دارند، کار سختی برای رقم زدن اولین صعود خود به دور حذفی دارد. این تیم در دوره قبلی در گروهی که اسپانیا، پرتغال و مراکش حضور داشتند، ۴ امتیاز کسب کرد اما از صعود بازماند و حالا به دنبال جبران و تاریخ سازی است.
شاگردان کیروش برای اینکه بتوانند از گروه دوم به دور حذفی صعود کنند، حداقل باید یک بازی از سه بازی خود را با پیروزی پشت سر گذاشته و در دو باز بعدی نتیجه مساوی کسب کنند. حذف با ۴ امتیاز در جام جهانی روسیه، این تجربه را در اختیار ایران قرار داده است. البته عملی کردن این کار، ماموریت بسیار دشواری است که باید دید ملی پوشان فوتبال ایران موفق به انجام خواهند شد یا خیر.
ایران اولین بازی خود در دور گروهی را مقابل انگلیس برگزار می کند. این تیم سپس به ترتیب با ولز و امریکا دیدار خواهد کرد. رویارویی با قدرتمندترین تیم گروه در روز نخست مسابقات هم می تواند به نفع ایران باشد و هم ضرر این تیم. این بازی قطعا سختترین بازی ایران خواهد بود و پشت سر گذاشتن آن می تواند باعث شود تا بازیکنان با فراغ بال و ذهنی آرامتر به دو بازی بعد بیاندیشند. البته از سویی دیگر این می تواند به ضرر ایران باشد چرا که باخت احتمالی در آن، تیم را از نظر روحی در شرایط سختی قرار خواهد داد.
تاریخ ثابت کرده که نتایج دو بازی اول، تاثیر زیادی روی عملکرد ایران در بازی آخر دور گروهی داشته است. این تیم هر گاه، مسابقات را خوب شروع کرده، به نتایج خوبی رسیده و هر گاه در دو بازی نخست، نتایج دور از انتظاری کسب کرده، در بازی سوم چندین برابر بدتر و بی انگیزهتر ظاهر شده است.
به غیر از دو جام جهانی نخست که ایران امتیازات خود را در بازی اول کسب کرد، در سه جام جهانی دیگر بازیکنان تیم ملی تحت تاثیر نتایج دو بازی نخست دور گروهی، در بازی پایانی حضور پیدا کرده اند. اگر همه چیز مثل جام جهانی ۲۰۱۸ پیش برود و تیم ملی شانس صعود داشته باشد، بازی پایانی با امریکا مشابه تقابل خاطرانگیز با پرتغال خواهد شد اما اگر مثل دو حضور قبلتر (۲۰۱۴) و (۲۰۰۶) دو بازی نخست همراه با باخت یا حداقل امتیاز ممکن باشد، شرایط بر اساس نتایج قبلی، قابل اتکا و پیش بینی قطعی نخواهد بود.
ایران در جام جهانی قبلی، مراکش را در بازی اول برد، یک بر صفر در بازی دوم به اسپانیا باخت و با توجه به اینکه شانس صعود داشت، در بازی با پرتغال با ارائه یکی از بهترین بازیهای خود، یک مساوی کسب کرد که البته برای صعود کافی نبود. در جام جهانی ۲۰۱۴، ایران کار خود را با مساوی مقابل نیجریه شروع کرد اما بعد از آن به آرژانتین باخت و مقابل بوسنی در حالی که کامل بی انگیزه شده بود، ۳-۱ تن به شکست داد.
همین شرایط را در جام جهانی ۲۰۰۶ شاهد بودیم. شاگردان برانکو در دو بازی نخست به مکزیک و پرتغال باختند تا بدون انگیزه خاصی مقابل آنگولا در بازی سوم به میدان رفته و در حالی با مساوی به کار خود پایان دهند که قدرت کافی برای شکست دادن حریف را داشتند. به این ترتیب بازی پایانی ایران در دور گروهی این دوره مقابل امریکا، بسیار تعیین کننده خواهد بود. با توجه به نزدیکی قدرت دو تیم به نظر می رسد که این دیدار تعیین کننده سرنوشت گروه B باشد و در نزدیکترین حال ممکن برگزار شود. البته همه چیز به دو احتمالی بر می گردد که یکی از آنها به واقعیت تبدیل خواهد شد و همان طور که گفته شد بازی با امریکا را تحت تاثیر قرار خواهد داد./ ورزش سه